Informatie over het zomerkamp FNV voor

Deelnemers


Ik voelde me direct thuis

Waar vind het zomerkamp plaats?

Het zomerkamp vindt plaats op camping de Paasheuvel in Vierhouten

Wat kan je verwachten

Het zomerkamp is vooral een week vol gezeligheid, waar je veel nieuwe mensen leert kennen en ook nog iets kan leren. Er gaan elk jaar ongeveer 100 vrijwilligers mee van alle leeftijden. Dat betekent dat er altijd wel iemand van je eigen leeftijd is waar je mee zal samenwerken. Op het zomerkamp leer je veel nieuwe mensen kennen, die net als jij gemotiveerd zijn om iets bij te dragen aan de maatschappij. Daardoor ontstaan er veel nieuwe vriendschappen ook met mensen die je normaliter niet snel zal ontmoeten, doordat ze aan het andere kant van het land wonen of in een ander werkveld/studie zitten. Naast het feit dat het leuk is staat het ook erg goed op je CV. Het zomerkamp is weliswaar onbetaald, (onkosten worden wel vergoed) maar je doet er toch veel werkervaring op waarmee je een onderscheid kan maken met andere werkzoekenden.

Welke Functies

Vehicula hymenaeos tincidunt mattis, volutpat congue sed wisi, nec suspendisse donec risus nullam tellus quis. Commodi ante nec primis ut fusce, et justo, aliquam et felis tempor, arcu magna. Quam tristique iaculis, tellus rhoncus quis nonummy potenti felis, donec suscipit euismod donec mattis enim massa. Magna et odio suspendisse fusce in mauris, vestibulum orci et urna, elit faucibus tellus felis commodo pretium proin. Integer curabitur ac montes lacus.

Wie zoeken we?

Zomerkamp FNV draait op vrijwilligers, zonder vrijwilligers is er geen zomerkamp. Daarom zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen die van aanpakken weten en een uitdaging zien in het begeleiden van deelnemers of organiseren van leuke activiteiten voor de deelnemers van het zomerkamp.

Wat verwachten we van vrijwilligers:

  • Vrijwilligers zijn minimaal 18 jaar en lichamelijk en geestelijk fit
  • Je weet van aanpakken
  • Je bent flexibel Je bent sociaal
  • Je ben verantwoordelijk
  • Je kunt motiveren en enthousiasmeren

Training en selectieweekend

Ieder jaar wordt een trainings- en selectieweekend georganiseerd voor alle vrijwilligers. Tijdens dit weekend worden de vrijwilligers getraind in de omgang met deelnemers door middel van presentaties en workshops. Tevens staan kennismaking en teambuilding centraal tijdens dit weekend.

Thema’s die aan bod komen zijn: omgaan met deelnemers, (sociale) veiligheid, autisme/adhd, motiveren en enthousiasmeren, omgaan met conflicten en teambuilding. Ook wordt dit weekend gebruikt om het beleid door te spreken en afspraken met elkaar te maken voor de kampweek.

Voor nieuwe vrijwilligers is een aparte avond ingepland, zodat er ruimte is om uitgebreid met elkaar kennis te maken en nieuwe vrijwilligers goed te instrueren. Tijdens dit weekend vinden ook individuele gesprekken plaats met vrijwilligers. In 2018 zal het training- en selectieweekend plaatsvinden van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei 2018.